Eko Zdrave

Еко здраве за вашето семейство

Идеи Полезно

Как правилно и безопасно да нанасяме парфюми, съобразно здравето ни

Красотата безспорно е изкуство, на което се доверяваме ежедневно в битието си. Твърдо вярваме, обаче, че това да изглеждаш добре в никакъв случай не следва да бъде на всяка цена – независимо към какви козметични и разкрасителни процедури се насочваме, винаги трябва здравето ни да е приоритет номер едно. Използването на парфюми по никакъв начин не прави изключение от това правило. В днешната статия ще насочим вниманието си към някои препоръки от специалисти, касаещи правилното нанасяне на парфюми с оглед на съхраняване на собственото ни здраве.

Важно е да предпазим чувствителните и уязвими зони от тялото си от излагане на парфюми

Разбира се, първата стъпка, която следва да предприемем, касае употребата само на доказани и оригинални парфюми – така, още със закупуването на продукта, ще сме уверени, че ще използваме козметика с автентичен произход. Винаги се уверявайте, че пазарувате качествена и оригинална парфюмерия. Защо това е важно? Доказалите се и известни имена в световен мащаб, популярни с производството на парфюми, гарантират с името си, че продуктите им са преминали през щателен контрол и тестове за безопасност. В екипите на парфюмерийните дизайнери работят специалисти, ориентирани в сферата на дерматологията, козметиката и медицината.

Макар и съдържанието на оригиналните и качествени парфюми да е преминало през дерматологично тестване, все пак е наше задължение да ограничаваме достъпа на ароматите до уязвими части на тялото ни. Важно е парфюмът да няма досег с очите и устата ни например – ето защо специалистите съветват внимателно нанасяне само по препоръчителните места по тялото.

При закупуването на нови парфюми, винаги тествайте кожната си поносимост към тях

Независимо, че сте се доверили на маркови и оригинални парфюми, винаги е препоръчително да тествате преди това кожната си поносимост към новите есенции. Винаги е добра идея да проверите как тялото ви ще откликне при досега си с нов козметичен продукт. Преди да започнете ежедневното използване на избраните от вас парфюми, впръскайте от продуктите някъде по ръката си и изчакайте няколко часа. Наблюдавайте дали кожата ви ще реагира по някакъв начин. Симптоми за кожна непоносимост се изразяват в зачервяване, сърбеж или обрив – заслужава си да споменем, обаче, че, когато говорим за маркови парфюми, то шансът от предизвикване на подобна алергична реакция е наистина малък. Въпреки това винаги ви съветваме да изпробвате есенциите еднократно, преди да пристъпите към ежедневното използване.

Надяваме се информацията в днешната статия, касаеща безопасното използване на парфюми, да ви е била от полза и с радост и здраве да продължител да носите любимите си благоухания, каращи ви да се чувствате наистина невероятно.