Подобряване на имунитета

В Япония отдавна се практикуват горски разходки за подобряване на имунитета. Японците са провели медицински изследвания, които са показали, че редовните разходки в гората за около 6 часа седмично повишават нивото на лимфоцитите – „естествени клетки убийци“, като по този начин увеличават имунитета и намаляват риска от рак.

Ако сте далеч от гората, можете да я замените с градски парк, но ефектът ще бъде по-малък. Трябва да се помни, че ако вашите горски разходки се провеждат в близост до атомна електроцентрала или вреден химически завод, ползата ще бъде нулева. Затова изберете Западните Родопи и да си починете и да се презаредите с природна енергия в къща за гости Триград.

Какво ще помогне за укрепване на имунната система на детето?

  1. Останете сред природата

Разхождайте се с детето си сред природата по-често. Оставете го да играе в тревата, сред дърветата, да се изцапа в калта – не го карайте за това. Това ще тренира имунната ви система.

 

  1. Бульони

Сварен в кости бульон съдържа здравословни мазнини, които поддържат имунната система на бебето. Бульонът може да се използва като основа за супа или като отделно ястие – вие решавате.

 

3 яйца

Яйцата са богати на холестерол, който е от съществено значение за функционирането на имунната система и мозъка. Ако пилетата се хранят добре, яйцата ще съдържат както холин, така и омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за доброто здраве, паметта и вниманието.

 

Витамините, съдържащи тези вещества, често се продават като хапчета за повишаване на концентрацията при дете. Не се заблуждавайте: правилната диета може да осигури всичко, от което се нуждае вашето мъниче.

 

  1. Храни с горчив вкус

Корите от плодове и зеленчуци, билки, чай , тъмен шоколад – всички тези продукти са обединени от специален горчив вкус. Веществата, които са отговорни за него, помагат за балансиране на апетита, укрепване на имунната система и стабилизиране на нивата на захарта.

 

  1. Ферментирала храна

Краставиците на бъчви, киселото зеле, живото кисело мляко са богати на пробиотици храни, които са от полза за микробиома и по този начин укрепват имунната система.