Eko Zdrave

Еко здраве за вашето семейство

Диети Полезно

Кога можем да говорим за супер ефикасни продукти за сваляне на килограми

Всеки производител и търговец ще ви се закълне, че ви предлага супер ефикасни хапчета за отслабване, но подобни уверения невинаги отговарят на истината. Има строги критерии, по които се определя ефективността на даден суплемент. Част от тях включват: вида на съставките, тяхната концентрация и потенциалните свойства.

Кога можем да кажем, че един продукт наистина работи?

За жалост е почти невъзможно да се изложи общовалидно твърдение за ефикасност, поради факта, че всеки организъм е различен и реагира по различен начин на състава на дадена добавка. За един конкретен препарат може да е супер ефикасен, но при друг той да не даде същия ефект и дори да предизвика нежелани странични реакции.

За да можем да говорим, че дадена марка хапчета са супер ефикасни, е необходимо действието им да отговаря на причината за напълняването. Например, когато наднорменото тегло е предизвикано от хормонални смущения или проблем със щитовидната жлеза, препаратът ще помогне само в случай че въздейства благоприятно на хормоналния баланс.

Хапчетата, които самите потребители са посочили като ефикасни имат комбинирано действие, така че всички причини за напълняването да бъдат едновременно поставени под прицел. Прекомерната консумация на големи количества храна, особено съдържаща въглехидрати и трансмазнини, може да се контролира не само с желязна дисциплина, но и с определени добавки.

Хромът е минерален елемент, притежаващ свойството да потиска желанието за консумация на вредни и сладки храни. Много продукти, базирани на натурални растителни екстракти притежават същото действие. Те понижават апетита, като по този начин помагат да се ограничи калорийния прием.

Друго важно качество на някои добри хранителни добавки, е свойството им да стимулират изгарянето на мазнините. Те стимулират производството на определени ензими, отговорни за стартиране на процесите по изгаряне на мастните натрупвания. Допълнителен бонус е дренажът на излишните телесни течности, които в редица случаи се преобразуват мастна тъкан, ако не бъдат навреме изведени от организма.

За супер ефикасни хапчета за отслабване можем смело да говорим, когато редукцията на тегло не става за сметка на мускулната тъкан. Добрите суплементи са обогатени с витамини и минерални соли, нужни за поддържане на доброто състояние на кожата, костите и вътрешните органи. На практика добър е всеки продукт, насочен в посока подобряване на общото здравословно състояние.

Не може да става и дума за ефикасност, ако приемът на даден препарат не спомогне за поне минимална загуба на телесна маса. Ако в периода на приема се следва ограничен хранителен режим, води се активен начин на живот с редовни физически тренировки, и въпреки това промяна в теглото няма, значи обещанията надхвърлят реалните възможности на препарата.

Без вреда

Диетичната суплементация на първо място не бива да вреди, затова е важно да избирате много внимателно какво и откъде купувате. Сайтовете за свободна продажба, както и някои физически обекти, невинаги предлагат добавки, отговарящи на установения в страната ни регламент. На опаковките на продуктите им липсва производител, състав и страна на произход.

Дори напълно безопасни за повечето хора таблетки, могат да се окажат изключително вредни за конкретен индивид. Препоръчително е приемът да става след медицински преглед, защото повечето препарати са предназначени за напълно здрави хора в активна възраст. Скрити и нелекувани хронични състояния биха могли да доведат до остра реакция към медикамента. Бременни и кърмачки в никакъв случай не бива да приемат хапчета за отслабване.