Био Ашваганда – добавката за железен имунитет!

Позната от хилядолетия в Индия, Северна Африка и Близкия изток като естествен имуностимулатнт, билката Ашваганда е един от най-добрите природни продукти, които засилват защитните сили на организма в дългосрочен план. Тя се причислява към т.нар. адаптогенни билки, които оказват на организма имунна подкрепа, антиоксидантна защита и повишаване на енергията.

Една от причините Ашваганда да бъде високо оценявана в традиционната китайска и аюрведична медицина е фактът, че за да бъде ефективна и да помогне на организма да се пребори с различни здравословни проблеми, тя не се нуждае от подкрепата на други билки, т.е. действието й е толкова силно, че не е необходимо да бъде съчетавана с други лековити растения.

В Европа билката е „забелязана“ заради силните си антиоксидантни свойства. В тази насока са направени и най-много проучвания, които категорично доказват, че антиоксидантните фитохимикали, които се намират в Ашваганда помагат за укрепване на имунната система, поддържат цялостното здраве и дори забавят процеса на стареене. Освен че предпазва от уврежданията, причинени от свободните радикали (които могат да станат причина за хронични възпаления), билката спомага за увеличаване производството на бели кръвни клетки и повишава броя на макрофагите в тялото. Всички те са важни антитела, които предотвратяват болести и заболявания, причинени от вируси и бактерии.

Под формата на хранителна добавка, която изгражда железен имунитет, Ашваганда се предлага на българския пазар от Bulgar Herbs. Продуктът е произведен в Англия и няма странични действия.

Силният имунитет далеч не е единствената полза от добавката. Сред „бонусите“, които Ашваганда дава на организма са повишаване на енергията и издръжливостта, подобряване функцията на щитовидната жлеза, намаляване на стреса и депресията, насърчаване на добрия сън, нормализиране нивата на кръвната захар и холестерола, намаляване риска от развитие на сърдечни заболявания и рак, подобряване на плодовитостта и сексуалната функция.

Таблетките са подходящи за хора, които страдат от чести настинки и хронични заболявания.

Още за Био Ашваганда, вижте тук